top of page

Rebellie

M. Abelló, M. Calafell, F. Fuster, M-M. Marçal, D. Miquel, M. Pessarrodona

Synopsis

 

Catalonië kent een rijke poëtische traditie. Deze bloemlezing bundelt voor het eerst in het Nederlands en het Catalaans het werk van zes onmisbare hedendaagse dichteressen: Montserrat Abelló, Mireia Calafell, Felícia Fuster, Maria-Mercè Marçal, Dolors Miquel en Marta Pessarrodona.

 

Rebellie versmelt de stemmen van zes Catalaanse dichteressen tot een eigen geluid. Ze bezingen de rebellie: tegen de hypocriete maatschappij, religie, oorlog, maar ook de intieme rebellie tegen de sleur van alledag, angst of verlies.

 

Wat al die vormen van verzet gemeen hebben, is geconcentreerde energie, een creatieve afwijzing van alle conventies en de inzet voor een bestaan dat met de zintuigen wordt ervaren.

 

De vertaling van Rebellie is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Institut Ramon Llull.

 

Recensies

 

‘Er staat veel moois in het afwisselende Rebellie. Het is hard, cynisch, maar ook grappig, ontroerend en liefdevol.’ Maarten Moll, Het Parool

 

Een aanrader voor iedereen die (vrouwelijke) poëzie een warm hart toedraagt. Demmers heeft een meesterproef afgeleverd met haar gedurfde vertaling. - Drs. Michael A. Vissers M.Ed.

iedereen leest

 

Rebellie, Catalaanse dichteresen

 

ISBN: 978 94 90042 04 2

176 blz. € 10,50

Oktober 2012

POËZIE

Vertaald uit het Catalaans door Marga Demmers

 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page